HERO 2nd NewsletterČlanovi međunarodnog partnerstva HERO s veseljem vam predstavljaju e-priručnik Stambeno zbrinjavanje i mentalno zdravlje - osnovni pokazatelji kvalitete za lokalne zajednice

 

 

ebook ENG

 

 

Ovim eBookom naš tim širi interdisciplinarna iskustva i ideje o stambenom zbrinjavanju osoba s ozbiljnim psihičkim poteškoćama.

Priručnik su sastavili stručnjaci iz šest organizacija koje djeluju u pet zemalja EU (Hrvatska, Italija, Velika Britanija, Grčka, Belgija), a koordiniralo ih je udruženje ASL ROMA 2 iz Italije. Hrvatsku je u projektu predstavljao interdisciplinarni tim sa Zavoda za socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče, predvođen prof.dr.sc. Slađanom Štrkalj Ivezić. Priručnik je u skladu je s Europskim akcijskim planom za mentalno zdravlje za period 2013.-2020.

Kako bi odredili osnovne pokazatelje kvalitete, od prošlog rujna do sad članovi tima pregledali su 65 odabranih međunarodnih znanstvenih i stručnih radova te intervjuirali dionike u 25 fokus skupina. Rezultat toga rada je eBook, dostupan i spreman za upotrebu. On predstavlja prvi korak trogodišnjeg europskog projekta HERO, s ciljem pružanja sveobuhvatnih informacija osobama uključenim u stambeno zbrinjavanje u svrhu zaštite mentalnog zdravlja.

Priručnik je namijenjen dionicima u lokalnim zajednicama gdje se provodi ili planira stambeno zbrinjavanje, koji su zainteresirani za neformalnu i informalnu edukaciju: civilnom društvu, volonterima, stručnjacima iz područja zaštite mentalnog zdravlja, ali i korisnicima i njihovim obiteljima.

2ndNews.jpg

 Namjera je eBooka pomoći lokalnim zajednicama u korištenju pokazatelja kvalitete stambenog zbrinjavanja kako bi se poboljšali projekti stambenog zbrinjavanja.

Veselit će nas svaka vaša reakcija na naš e-priručnik kako bismo zajedno poboljšali kvalitetu projekata stambenog zbrinjavanja u svrhu zaštite mentalnog zdravlja osoba s duševnim smetnjama.

Na stranicama www.housing-project.eu možete preuzeti eBook na hrvatskom, engleskom, talijanskom, flamanskom i grčkom jeziku.

O našem e-priručniku pisala je talijanska La Repubblica.

 

NAŠI SLJEDEĆI KORACI

Trenutno naše međunarodno partnerstvo radi na razvoju interaktivne edukacije za sve dionike u lokalnim zajednicama, za upotrebu unutar EU. Prvu verziju edukacije, zajedno sa svim interaktivnim edukativnim alatima, predstavit ćemo i potvrditi na sljedećem transnacionalnom sastanku članova projektnog tima u ožujku 2018. u Antwerpenu u Belgiji. 

  

  

For more information: 

 The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.

 

2017 Hero housing - All right reserved -

Information on the processing of personal data. You are receiving this newsletter because you are subscribed to the website Hero or you have asked for information about our services. The data required to send this message will be used only for this purpose

 

 

Share the Video
to support the project


follow us on the HERO housing you tube channel

FREE E-BOOK

Stambeno zbrinjavanje i mentalno zdravlje


 opuscolo-CRO.jpg 

 

Subscribe HERO Housing newsletter


newsletter

Receive our news letter on project progress